
Hát magához a rétestémához több hozzáfűznivalóm nincs is, asszem a wikipedia elég jól összefoglalja a dolgot. Mindenki aztmondja gondolom hogy az ő anyukája, nagymamája csinálja a legjobbat. Tulajdonképpen anyukám is igenjót készít, de eddig talán Nóri nagymamájának a baklavaszerű merénylete a legjobb. És persze az osztrák hüttékben kapható Apfelstrudel.
Kellbele (4 főre, két rúd):
1 kg alma (granny smith), meghámozva, kimagozva, apróra vágva
8 evőkanál nádcukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
4 rétestészta lap
10 g olvasztott vaj
Vaníliafagylalt
Zsemlemorzsa
Liszt

Egy rétestészta lapot kilisztezett konyharuhára fektettem, megkentem olvasztott vajjal, majd ráfektettem még egy lapot. Megszórtam a felét zsemlemorzsával, majd hosszában a szélek mentén pár centi helyet hagyva elrendeztem az almadarabokat (előtte kézben kinyomkodtam kicsit a levét). A konyharuha segítségével felgöngyölítettem, a szélét bevajaztam és jól összenyomtam. Kivajazott tepsire fektettem, a tetejét mégegyszer megkentem vajjal és 190 fokra előmelegített sütőbe tettem 40 percre. Kivettem, a tetejére még egy kis vaj és kész is volt.
A megszokott porcukor helyett az almakeverékből visszamaradt cukros, citromos lével locsoltam meg. Vaníliafagylalttal ettük meg jól.
