Vasárnapra gombát terveztem merhogy a hétvégére összeraktam már fejben a recepteket jóelőre köszönhetően a hosszú hétvégi zárt boltoknak. Szombat csirke, vasárnap gomba, mameg talán kacsa lesz ha sikerül. Tegnap a reggeli után bicajoztunk egy nagyot és viszonylag későn értünk haza úgyhogy gyorsnak kellett lennie az ebédnek, a rizottó meg hama megvan. Csirkéset meg halasat már csináltam a gombás így adott volt a sorban. Bár végülis rizottót bármiből lehetne csinálni de gondoltam előbb végigveszem a klasszikusokat, a kávés tengeri sünöset meg majd a végére hagyom. Merhogy ilyen is van, valamelyik nap Heston Blumenthal ismerkedett épp vele a tvpaprikán. Nadevissza a gombáshoz, amimeg Olivér receptje. Könyv szerint különböző illatos erdei gombákból kellene csinálni de mivel ezek kurvadrágák és fizu még messze van meg a kocsi is beszart így inkább csak csiperkét meg laskát vettem hozzá.
A receptben annyi a csavar hogy a gombákat nem meg kell sütni hanem grillezni kell. A sütőmet így grillre állítottam és előmelegítettem, a grillrácsot befedtem alufóliával, kis olívaolajat locsoltam a fóliára és ráfektettem a gombákat aztán betoltam a sütő legfelső polcára. A rizst 25 perc főzés után megszórtam még pár csipet sóval, frissen őrölt fekete borssal és elfőztem a maredék levét. Levettem a tűzről, meglocsoltam kb 1 dl tejszínnel és rászortam a parmezánt majd óvatosan összeforgattam párszor az egészet. Lefedtem és 1-2 percre félretettem pihenni. Közben a gomba megsült, egy közepes tálba raktam mindet, megszórtam 3-4 csipet sóval, 1-2 csipet borssal, meglocsoltam kb két evőkanálnyi olívaolajjal és fél citrom levével. A petrezselymet, kakukkfüvet hozzáadtam és összeforgattam az egészet. Előmelegített tányérra szedtem egy adag rizst, szétterítettem, megszórtam apróra vágott metélőhagymával, a közepére helyeztem a gombákat és még egy kis parmezán forgácsot dobáltam rá. Faszalett.