Dobozában sült camembert diós vörösáfonyával, rozmaringos kenyérrel
2011. március 06. írta: charliefirpo1

Dobozában sült camembert diós vörösáfonyával, rozmaringos kenyérrel

 

Tőlünk kicsit nyugatabbra nagy klasszikus, ahogy olvasgattam a 80-as években volt a fénykora. Hát hozzám csak most ért el, kissé megkésve, de annál jobban esett. Esti filmezések tökéletes kísérője lehet.
Mivel egyik péntekeste nagyon ráértem és tele voltam energiával sütöttem hozzá egy kis házi rozmaringos kenyeret is, úgy volt az igazi.
A kenyeret kétujjnyi vékony, hosszúkás szeletekre vágtam, majd megpirítottam vajon. Ezt lehet utána a sajtba nyomkodni, majd utána az áfonyás-diós keverékbe forgatva tömni bele a fejbe jól. Ha valaki nem bír magával akkor még esetleg egy kis áfonyalekvár is elfér mellé.
 
Kellbele (2-3 főre):
1 db, 250 g-os camembert
1 gerezd fokhagyma, vékony karikákra szeletelve
2 kakukkfűág levelei
 
Kellmellé:
1 baguette, két ujjnyi vastag karikákra vágva
1 rozmaringág
50 g vaj
Marék dió
Szárított vörösáfonya
 
Pofoneccerű. A sajtot kicsomagoljuk, tetejét levágjuk, hosszában, keresztben fél cm mélyen bevagdossuk majd visszatesszük a dobozába. Márha sikerül fadobozosat venni, ha nem akkor valamilyen nemtúl nagy sütőformába tesszük, vagy alufóliával jól betekerjük úgy hogy a teteje nyitott maradjon. A vágatokba fokhagymát, kakukkfüvet nyomkodunk. Fél órára 180 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük ameddig a teteje elkezd olvadni, elszíneződni.
 
De még mielőtt elkezdenénk sütni, a diót egy darab alufólián 10 perc alatt megpirítjuk a sütőben. Később miközben sül a sajt a dióról ledörzsöljük a héját, összeaprítjuk a vörösáfonyával.
 
A kenyérhez grillserpenyőben felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a rozmaringágat és pirítjuk ameddig el nem kezd illatozni. Az ágat kivesszük, a kenyérszeleteket belehelyezzük és aranybarnára pirítjuk, vigyázva, hogy a vaj meg ne égjen.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr112714476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EztR 2011.03.06. 11:20:29

húúú ez nagyon durva!!!! miket tudsz Te!?!!! :D amúgy gyógyulást! ;)

charliefirpo1 2011.03.06. 11:32:00

Köszi :D amúgy ha azember rákeres a sült camembertre a csapból is efolyik. csak egy kicsit ki kellett díszíteni ;)

EztR 2011.03.06. 15:04:01

Persze!! De nagyon szépen tálaltad, meg tök jó az áfonya mellé! Asszem a jövő héten nálunk is felkerül a menübe! :P :D
süti beállítások módosítása