Carbonara alaprecept
2017. május 20. írta: charliefirpo1

Carbonara alaprecept

carbonara-2.jpg

Fejenként 80 g spagetti tészta,

4 tojás sárgája,

Nagy maréknyi reszelt parmezán,

70-80 g pancetta, kockákra vágva,

Tengeri só,

Frissen őrölt fekete bors,

Extra szűz olívaolaj

Főzzük a tésztát lobogó sós vízben 8 perc alatt al dentére. Közben kockázzuk fel a pancettát, egy gerezd hámozatlan, megtört fokhagymagerezddel pirítsuk 4-5 perc alatt zsírjára. A tésztát szűrjük le (tegyünk félre egy bögrével a főzővízből), adjuk a szalonnához, forgassuk alaposan össze (a fokhagymagerezdet vegyük ki, húzzuk le a héját, később rányomkodhatjuk a tésztánkra), vegyük le a tűzről. A tojássárgáját keverjük össze csipetnyi sóval, fekete borssal, a reszelt parmezán felével. Keverjük a tésztához (1-2 percet hagyjuk hűlni a tésztát mielőtt hozzákevernénk a tojást) 1/4 bögrényi főzővízzel, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Szedjük tányérra, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, szórjuk rá a maradék parmezánt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr8212528121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.