Csirkeszárnyak
2016. április 13. írta: charliefirpo1

Csirkeszárnyak

csirkeszarny-2016-04-09-1.jpg

A csirkeszárny azon alapanyagok egyike, amiket nagyon nehéz elrontani, ízesítés terén meg a narancslétől kezdve gyakorlatilag mindent „elbír”. Énsem nagyon készítettem még  két egyformát, valamit mindig hozzáadok, átvariálok, változtatok a sütés módján, de elrontani még egyszer sem sikerült. Esti filmezéshez tökéletes, filléres, egyszerű étel. Egy probléma van csak vele, hogy nehéz jó minőségűt kapni. Ha viszont sikerül pár szép, friss darabot beszereznünk, minden irányba elindulhatunk vele, legyen az keleties, mexikói, bbq, vagy valami „fúziós”…

 

Hozzávalók

Fejenként 3-4 csirkeszárny

Pác

5-6 gerezd fokhagyma, felaprítva,

4 friss chili, felaprítva,

Kávéskanálnyi füstölt paprika,

Kávéskanálnyi durvára tört koriandermag,

Kávéskanálnyi római kömény,

3 evőkanálnyi worcestershire szósz,

3 evőkanálnyi szójaszósz,

3 evőkanálnyi balzsamecet,

4 evőkanálnyi olívaolaj,

Tengeri só (fél kilónyi szárnyhoz kb. 4 gramm)

 

Saláta

Fél fej lollo rosso, a levelei nagyobb darabokra vágva,

Egy közepes répa, lereszelve,

Fél kígyó uborka, meghámozva, kisebb hasábokra vágva,

Maréknyi retek csíra,

Három négy zöldhagyma, hosszúkás karikákra vágva

 

Dresszing

2,5 dl joghurt,

Evőkanálnyi olívaolaj,

Teáskanálnyi dijoni mustár,

Evőkanálnyi fehérborecet,

Csipetnyi tengeri só,

Frissen őrölt fekete bors

 

A csirkeszárnyakat mossuk meg alaposan, töröljük szárazra, a szárnyak végeit vágjuk le (vagy nem, ahogy szeretjük). Keverjük össze a pác hozzávalóit, majd öntsük a szárnyakra, alaposan forgassuk össze, tegyük hűtőbe pár órára.

Egy nagyobb tepsit olajozzunk ki, tegyük bele a szárnyakat, öntsük rá a pácot. Takarjuk be alufóliával, toljuk 190 fokra előmelegített sütőbe fél órára. Fél óra múlva vegyük le az alufóliát, tekerjük fel a sütött a maximális hőfokra, ha van rajta hőlégkeverés, kapcsoljuk be. Süssük tovább 20 percig, tíz perc után fordítsuk meg (a bőrős oldalával felfelé fejezzük majd be a sütést). Ha megpirultak a szárnyak kész is.

csirkeszarny-2016-04-09-2.jpg

A saláta dresszing hozzávalóit keverjük össze, a saláta száraz hozzávalóit tegyük salátástálba, közvetlen tálalás előtt keverjük el a dresszinggel.

csirkeszarny-2016-04-09-3.jpg

Olívaolajon pirított bagettel (vagy nélküle) tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr178603292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sóskatáska 2016.04.14. 11:56:41

A csirkeszárny mindenhol bőrös.