Liguria, part 2 - Spaghetti alle pesto
2015. augusztus 20. írta: charliefirpo1

Liguria, part 2 - Spaghetti alle pesto

Nem kell sokat böngésznünk ahhoz, hogy kiderüljön, Liguria bizony a pesto „őshazája”. Úgyhogy bármennyire is meglepő, a második recept, amit különösebb erőlködés nélkül bárki össze tud dobni akár nyaralás alatt is, egy pofonegyszerű pestós spagetti lesz, egy kis csavarral.

spaghetti_alle_pesto_3.jpg

A „csavar” nélküli verzió a végy egy kis pestót, meg egy doboz spagettit, főzd meg, és keverd össze őket.  Nem nagyon lehet elrontani, maximum azzal, ha túlfőzzük a tésztát, vagy ha rossz pestót használunk, de ez Liguriában szinte lehetetlen. 

A csavar a receptben ezúttal a pármai sonka (az azért jó érzés, ha a piacon az orrunk előtt szeleteli az olasz a sonkaszeletelők mercédeszén a pármait), pancetta, illetve hogy még erőteljesebb legyen a dolog, egy kis extra fokhagyma és parmezán. És persze a rukkola, mert azt szinte bármihez meg tudom enni.

spagetti_pesto_1.jpg

Hozzávalók, két főre

Egy gerezd fokhagyma,

6-8 szelet pancetta,

8-10 szelet pármai sonka,

Nagy maréknyi frissen reszelt parmezán, parmezánforgács,

Három-négy evőkanálnyi pesto,

Fejenként kb. 80 g spagetti tészta,

Maréknyi rukkola (elhagyható),

Fél citrom leve,

Olívaolaj

 

Sós vízben főzzük al dentére a tésztát. Miközben fő, egy nagyobb serpenyőben süssük zsírjára a pancettát, ha megpirult szedjük tányérra. Öntsünk kevés olívaolajat még a serpenyőbe, fél perc alatt pirítsuk meg rajta a fokhagymát, majd adjuk hozzá a tésztát. Tépkedjük nagyobb darabokra a pármai sonkát, törjük nagyobb darabokra a pancettát (hagyjunk meg egy keveset mindkettőből a tálaláshoz), szórjuk a tésztára a parmezánnal,  adjuk hozzá végül a pestót is és jól keverjük össze. A rukkolát locsoljuk meg kevés olívaolajjal, citromlével. Tálaláskor szórjuk meg még egy kevés parmezánnal, a félretett pancettával, sonkával, rukkolával.

spaghetti_alle_pesto_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr147709878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.