Spaghetti alla puttanesca
2013. május 01. írta: charliefirpo1

Spaghetti alla puttanesca

Kicsit lemaradtam az írogatással, közben meg nemhogy kitavaszodott, hanem itt a nyár. Ez meg pont egy igazi nyári étel, mit ad Isten.

spagjhetti_alla_puttanesca_1.jpg
Ráadásul a kedvencem. Kicsit soknak tűnhet ugyanannak a témának már a negyedik bejegyzést szentelni, de úgy látszik, csak van, amit jobban szeretek, mint minden mást.
Úgyhogy a szokásos lózungok helyett annyit fűznék még hozzá, hogy ha idáig sikerült elolvasni ezt a posztot, szereted a tonhalat, és még nem ettél spaghetti alla puttanesca-t, akkor hajrá!

(4-6 adag lesz belőle)

4 db 125 g-os tonhalkonzerv,
1 citrom reszelt héja és leve,
1 friss csili; kimagozva, felaprítva,
Másfél teáskanálnyi szárított bazsalikom (vagy nagy csokor friss bazsalikom levelei, mozsárban kicsit összetörve),
3 gerezd fokhagyma; felaprítva,
1 kis csokor petrezselyem; levelei, szárai külön-külön felaprítva,
Bögrényi feldarabolt érett paradicsom (koktél, vagy bármilyen más fajta, aminek jó az íze persze),
Evőkanálnyi sűrített paradicsom,
Fél bögre olajbogyó,
Fél bögre kapribogyó, vízbe áztatva,
Fekete bors,
Tengeri só,
Két nagy marék reszelt parmezán,
1,5 dl száraz fehérbor vagy rozé,
1 zacskó spagetti tészta
Olívaolaj


A tonhalat csepegtessük jól le, keverjük el a reszelt citromhéjjal, csipetnyi sóval, borssal, teáskanálnyi szárított (vagy az összetört friss) bazsalikommal, citromlével, evőkanálnyi olívaolajjal. Tegyük félre tíz perce, hogy minden íz „összebarátkozzon".
Közben a tésztát lobogó sós vízben főzzük meg, a főzőléből tegyünk félre a végén egy nagy bögrényit.

spagjhetti_alla_puttanesca_hozzávalók.jpg
Egy nagy lábasban, vagy széles, magas falú serpenyőben melegítsünk 3-4 evőkanálnyi olívaolajat, pirítsuk meg rajta pár perc alatt a szardellafilét. Adjuk hozzá a fokhagymát, csilit, felaprított petrezselyemszárat, olaj-és kapribogyót. Pirítsuk tovább kb. 3-4 percig közepes lángon, majd dobjuk rá a tonhalat, a sűrített, és a friss paradicsomot is. Öntsük fel borral, esetleg még kevés vízzel, ha nagyon "egyben" lenne, majd rotyogtassuk még 5-6 percig.
A tésztát borítsuk a tonhalas paradicsomra, öntsük rá a félretett főzővizet, szórjuk meg nagy adag parmezánnal, felaprított petrezselyem levéllel. Vegyük le a tűzről, jól keverjük össze, ha szükséges ízesítsük még sóval, borssal.
Szedjük tányérra, szórjuk meg még egy kevés parmezánforgáccsal, meg persze az olívaolajat se felejtsük el a végén.



spagjhetti_alla_puttanesca_2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr885259892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.