Pisztráng kakukkfűvel, tormás burgonyasalátával
2012. február 19. írta: charliefirpo1

Pisztráng kakukkfűvel, tormás burgonyasalátával

 - Marha? Áá, múlthét végén volt. Csirke? Phejj, nemhiányzik. Kacsacomb talán? Szinte egész héten kacsát ettünk. Gyesznyó? Majd hétközben töltött paprikába. Bárányt majd tavasszal, úgyis ittvan mindjárt, a nyúl meg „megnyalja a kezed” úgyhogy azon még egyelőre dolgozni kell. Na akkor legyen hal. :D

Röviden így tárgyaltam meg magamban tegnap reggel a mit együnk ma, kérdést. Van egy fajta, amit nem sütöttem még és viszonylag jól elérhető, talált, a pisztráng az.

A köret meg adta magát, múltkor annyira jól sikerült a füstölt szaibling+krumpli párosítás hogy nem akartam tovább cifrázni.
 
Kellbele:
 
Pisztráng
2 db tisztított pisztráng, fejét levághatjuk ha gondoljuk,
1 kis csokor petrezselyem,
4 kakukkfűág,
2 gerezd fokhagyma,
Tengeri só, ha van durvára darált,
Frissen őrölt fekete bors,
Olívaolaj,
Fél citrom
 
Majonézes burgonyasaláta
Fejenként 2-3 fej kifliburgonya,
1 kakukkfűág,
1 rozmaringág,
Egyrész tejföl, egyrész majonéz,
Fél teáskanál bajormustár ha van, vagy dijoni, sima,
Csipetnyi só,
Három evőkanál frissen reszelt torma,
Olívaolaj,
Evőkanálnyi durvára vágott metélőhagyma,
Evőkanálnyi durvára vágott petrezselyem levél,
1 zöldhagyma, vékony karikákra vágva
 
Italmellé: Légli Blanc
 
Először elkészítjük a burgonyasalátát. Feltesszük a megmosott krumplit bő vízben fél evőkanálnyi sóval. Ha felforrt a víz, beledobunk egy-egy kakukkfű- és rozmaringágat, 20-25 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, letakarva hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, kis kockára vágjuk. Salátástálban sózzuk, borsozzuk, egy-két evőkanálnyi olívaolajat adunk hozzá és óvatosan összekeverjük.
Egy bögrében fele-fele arányban elkeverjük a tejfölt a majonézzel, adunk hozzá egy kevés mustárt, ha van kedvünk egy kevés cukor is mehet bele.
A krumplira szórjuk a felvágott zöldfűszereket, hagymát, majd hozzáadjuk a tejfölös majonézt, végül a tormát is.
Jól összekeverjük, ha szükséges még fűszerezzük.
Fóliával letakarva hűtőbe tesszük.
A pisztrángokat megtisztítjuk, beirdaljuk. A hasüregbe szórunk egy kevés sót, belehelyezzük a fokhagymát, kakukkfüvet, petrezselymet. Fogpiszkálóval összefoghatjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és forró grillserpenyőbe helyezzük. Oldalankét 2 perc alatt ropogósra pirítjuk a bőrét, majd 10-15 percre 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Sütés közben meglocsolhatjuk még egy kevés olívaolajjal.
Ha átsült kivesszük, hagyjuk 1-2 percig pihenni. A fogpiszkálókat kiszedjük, végül meglocsoljuk egy kevés citromlével.

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr14134265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.