Panírozott csirkeszárnyak  kukorica salátával
2011. augusztus 08. írta: charliefirpo1

Panírozott csirkeszárnyak kukorica salátával

 Rántva is lehet jó, pláne ha jó a szárny. Bármilyen furcsa, a hengermalom úti teszkóba járok értük. Elég kicsik ahhoz hogy könnyen átsüljenek, ami most hogy panírban volt külön érdekessé tette a dolgot. Bár gyorsan ezzel se lettem kész.

Nem nagyon szeretek csontos húst sütni panírban mert kissé tartok tőle hogy vagy a panír ég meg, vagy a hús lesz nyers. Most aszthiszem eltaláltam, egyik se lett.
Viszont keveset vettem így kellett nézni még valamit mellé. Aztán eszembejutott hogy még múltkor valamilyen okból egy kukoricakonzerv is került a szekrénybe. Talán pizzára akartam tenni de megmaradt. 
 
 
Kellbele (2-3 főre):
 
Csirkeszárny
 
8 db csirkeszárny, szárnyvégek levágva
1 dl olívaolaj
1 citrom leve
Tengeri só
Cayenne bors
 
Panírhoz
Bögre liszt
3 felvert tojás
Tengeri só
Cayenne bors
Panko, sima prézli, fele-fele arányban (a panko persze nem muszáj)
Tengeri só
Fél liter növényi olaj a sütéshez
 
Kukorica saláta
1 db, 200 g-os kukoricakonzerv
200 g mirelit zöldborsó
2 sárgarépa, apró kockákra vágva (kb. borsónyi méretűre)
2 zöldhagyma, vékonyra szelve
6-8 szem koktélparadicsom, félbe vágva
1 dl extra szűz olívaolaj
2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma, lereszelve
1 chilipaprika, kimagozva, felszeletelve
Csokor petrezselyem, felaprítva
 
 
A szárnyakat átmossuk, lecsepegtetjük. Az olívaolajat összekeverjük a citromlével, fél teáskanálnyi cayenne borssal, 4-5 csipetnyi sóval. Ráöntjük a csirkeszárnyakra, egy órára hűtőbe tesszük.
A salátához a répát lobogó vízben öt percig főzzük, majd 2-3 percre hozzáadjuk a zöldborsót is. Hideg víz alatt leszűrjük, kis időre jeges vízbe tesszük.
Közben a kukoricát átmossuk, lecsepegtetjük, tálba öntjük.  Hozzáadjuk a zöldhagymát, a leszűrt répát, zöldborsót, petrezselymet, koktélparadicsomot.
Egy kis bögrében összekeverjük a citromlevet, olívaolajat, borsot, chilit, fokhagymát majd a salátára öntjük. Sózzuk, befedjük folpack-kal és hagyjuk kissé összeérni.
Közben a szárnyakat kivesszük a pácból, megszórjuk még némi sóval, borssal.
A liszthez adunk egy teáskanálnyi cayenne borsot, csipetnyi sót. A tojást felverjük, a pankoval elkeverjük a prézlit, majd bepanírozzuk a húst a szokásos liszt, tojás, prézli sorrendben.
A sütéshez felhevítjük az olajat. Ha egy csipetnyi prézlit beleszórva az egyből „pezsegni” kezd elég forró. Beletesszük a szárnyakat, 1-2 perc alatt egyszer megfordítva kissé megpirítjuk majd levesszük a tűzről. Befedjük az olajat, ha már kevésbé sistereg kis lángon visszatesszük és 15 percre fedőt teszünk rá kissé megbillentve. 15 perc után levesszük a fedőt, a lángot felvesszük amennyire csak lehet és aranybarnára sütjük. Papírszalvétán lecsepegtetjük, ha egyszerre nem készülne el az egész, a megsült darabokat 60 fokos sütőben melegen tartjuk.
Kukorica salátával, tartármártással vagy metélőhagymás tejföllel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr583134931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása