Grill 1.0 Mustáros-mézes sertéskaraj
2011. május 10. írta: charliefirpo1

Grill 1.0 Mustáros-mézes sertéskaraj

 Nakéremszépen megvolt hál Istennek az idei első grillezés. Fasza idő, jótársaság, jókis hús (Mr. Ramsay), bor, olyan pálinka amitől az ember egyből a kerítés után kap, epres süti. Mindenvolt.

 
 
Kellbele (4-5 főre):
 
10 szelet kicsontozott hosszúkaraj, egyenként 12-18 dkg
Tengeri só
Fekete bors
Olívaolaj
 
Pác
5 evőkanál dijoni mustár
4 evőkanál light szójaszósz
4 evőkanál Worcestershire szósz
6 evőkanál méz
Fél teáskanálnyi mustármag
 
Mellé
Friss kenyér (50 dkg ciabatta keverék, bármilyen meglepő, 2,5 dl víz)
Jégsaláta
Spárga (ha szeretve van és még kéznél is)
Tejföl, mustár, ketchup, ki mit szeret
 
Italmellé: talán valami Chardonnay, meg persze pálinka
 
A páchoz a hozzávalókat elkeverjük egy nagyobb tálban. A hússzeleteket kézzel kissé kilapítjuk, a pácba forgatjuk és fólia alatt pihentetjük legalább 2 órát hűtőben.
A kenyérhez a keveréket szerencsés esetben tésztagyúró vagy kenyérsütő gépbe tesszük vízzel, még szerencsésebb esetben tálba öntjük és kézzel simára gyúrjuk. Letakarva ahogy kell törlőruha alatt duplájára kelesztjük. Kiolajozott magas falú tepsire terítjük, a végeit megfogva csavarunk egyet rajta majd még legalább fél órát pihentetjük. 220 fokra előmelegített sütőbe (gáz 4-5) tesszük és 30-40 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés előtt és után meghintjük egy kevés vízzel a tetejét.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A grillt felforrósítjuk.
A húsról lecsepegtetjük a pácot, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk némi olívaolajjal és oldalanként 4-5 perc alatt ropogósra sütjük (spárgát ha van mellé lehet dobni és a hússal együtt sütni).
Siker esetén egy nemszáraz húst kapunk fasza ropogós aranybarnára sült kéreggel.
Hozzá a sütőből nemrég kikapott ciabatta, hideg vízbe áztatott jégsalátával. Nem kell ezt cifrázni..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utána meg az epres süti, a recept is majd talán ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr562894458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.