Sült kacsamell radicchioval vörösbormártásban
2010. április 15. írta: charliefirpo1

Sült kacsamell radicchioval vörösbormártásban

 A leves azért gondoltam nem lesz elég, úgyhogy valamivel le kellett kisérni. Bár végülis elég volt, de azért sütöttem mellé egy kis kacsát. Meg érdekelt a radicchio mert még sose ettem. Hát nem lesz a kedvencem, nyersen keserű, felmelegítve meg marhára keserű. De hamár megcsináltam meg is ettem. Évi mondjuk otthagyta. De a kacsát végre sikerült eltalálnom, rozé lett, senem nyers, senem cipőtalp. A vörösboros mártás meg, huh....

Kellebele:

Kacsához:
1 kacsamell

Frissen őrőlt fekete bors
Olívaolaj
Vaj

Radicchio saláta
1 radicchio vékonyra szeletelve
1 hámozott édes alma kimagozva, cikkekre vágva
2-3 szál kakukkfű apróra vágva
Balzsamecet
Olívaolaj

A mártáshoz
2 shalott hagyma durvára vágva
2-3 szál kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl vörösbor
1,5 dl tyúkhúsleveslé
2,5 dl főzőtejszín

Bors

A kacsamell bőrét bevagdostuk keresztbe utána mindkét oldalát megsóztuk, megborsoztuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajat melegítettünk, előszőr a bőrős oldalával lefelé 5-7 percig sütöttük, aztán meg minden oldalát közepes / nagy lángon még 1-2 percig. Kivajazott jénaiban bőrős oldalával lefelé 18 percig sütöttük előmelegített sütőben 190 fokon, néha meglocsoltam a tetejét a hús alatt keletkezett lével.
Közben a serpenyőről leöntöttem egy nagy adag kisült kacsazsírt hogy csak egy kevés maradjon. Felmelegítettem és közepes lángon 5 percig folyamatosan kevergetve sütöttem rajta a shalott hagymát. 2,5 perc után beledobtam a késsel széttört fokhagymagerezdeket és a kakukkfüvet. 5 perc után felöntöttem vörösborral és addig főztem ameddig be nem sűrűsödött, aztán ment bele a 1,5- 2dl tyúkhúsleveslé. A felét elfőztem, felöntöttem tejszínnel, kis borsot szórtam rá és átszürtem szitán a mártást. A hagymákat félretettem, a folyadékot pedig visszaöntöttem a serpenyőbe.
A wokomban kis olívaolajon 5 perc alatt közepes lángon megsütöttem az alma minden oldalát, megszórtam az apróra vágott kakukkfűvel és beledobtam a vékonyra szelt radicchiot is. 1-2 percig együtt pároltam kis lángon az egészet, végül meglocsoltam 3-4 evőkanál balzsamecettel. A melegítés miatt ez a vidám zöldség még keserűbb lett, szóval ha esetleg még próbálkozom vele akkor asszem csak hidegen.

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr831925088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.