Tonhalas spagetti 2.0
2010. január 16. írta: charliefirpo1

Tonhalas spagetti 2.0

Minap megint tészta volt. Meg kerítésszaggató pálinka. A végére egész jó állapotban voltam, másnap már nem annyira.
Még a nyáron találtam egy Olivér receptet, ami tök egyszerű, hamar megvan és tészta. Egy viszonylag drága összetevő van benne, a garnélarák. Na ez multkor pontépp nem volt a hűtőben, úgyhogy gondoltam kipróbálom tonhallal, az van mindig és szeretem. Lényeg hogy mindig ugyanaz a fajta sűrített paradicsom kell bele, mert az adja meg az alapízt (kicsit édes), ami hát elég jó szerintem.

Szóval:
Tonhalas rukkolás spagetti

 

Kellbele:
2 tonhalkonzerv (sós / saját lében nem érdemes a legolcsóbb bele, most rio mare-t vettem)
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 marék rukkola összetépve
3-4 evőkanál Tesco sűrített paradicsom (tecsóban lehet kapni, azthiszem olasz imp.)
frissen őrölt tarkabors
1 összemorzsolt szárított chili
1,5 dl fehérbor (Hiltop - Chardonnay)
fél doboz barilla spagettitészta
 4 nagyobb fej csiperkegomba negyedekre vágva (ez alapból nem kell bele, de épp volt otthon és nem akartam kidobni)
Reszelt citromhéj
Fél citrom leve

Zenemellé: Sena Firts One

 

Felhevített Wokba kis olívaolajat öntöttem, és pár perc alatt megpirítottam a gombát. Utána beledobtam a tonhalat, chilit és addig pirítottam ameddig a hal el nem kezdett barnulni. Lejebb vettem a lángot, szórtam rá borsot, sót, és hozzáadtam a fokhagymát is. Egy percig együtt pirítottam, aztán felöntöttem borral és paradicsomsűrítménnyel. Kb 5 percig főztem még közepes lángon. Végén beledobtam a rukkola felét, meg belefacsartam egy fél citromot. A főtt tésztát kb 1 dl tésztalével láng felett hozzákevertem, még egy kicsit sóztam, borsoztam, meg megszórtam a reszelt citromhéjjal. Tálaláskor meg a maradék rukkolával. Elég könnyű kaja, meg tökegyszerű, nagyonfinom...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr701676356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leturkish 2010.02.27. 17:16:43

Megcsináltam kb. 40 perc alatt és nagggyon fain lett, már 2-szer ettem belőle!!!
Saját szedésű vargányát használtam, és persze 1,5 helyett 3 dl bort, dula féle pinot noirt. :) A citrom a végén iszonyatosan megvadította.
(Közben 12 mesterlövész - radiocafe)
Kösz Olivér, kösz Charliefirpo :)