Tengeri sügér, újkrumpli, zöldbab
2018. május 26. írta: charliefirpo1

Tengeri sügér, újkrumpli, zöldbab

suger-1.jpg

Azt hiszem új kedvencem lesz a tengeri sügér, a nyelvhal mellett. Nem szálkás (legalábbis amit én kaptam az nem volt az), húsa tömör, nem szétesős fajta, 5 perc alatt könnyen elkészíthető serpenyőben. Íze kicsit markánsabban „halízű”, de nem tolakodóan. Ennek megfelelően nem is vittem túlzásba ennek se a fűszerezését, kevés fehérborson, són kívül nem kapott mást. A sütés végén hozzáadott vaj nagyon jót tett neki. Egy egyszerű, tavaszi, újkrumplis, zöldbabos körettel könnyen és gyorsan elkészíthető vacsorát dobhatunk össze belőle.

Hozzávalók (2 főre):
Egy kb. 30-35 dkg-os tengeri sügér filé,
Fehér bors,
30 dkg újkrumpli,
10 dkg zöldbab,
Kis csokor petrezselyem levelei, felaprítva,
Kb. 50 g vaj,
Olívaolaj,
Tengeri só,

Tartármártás
Tejföl,
Majonéz,
Mustár,
Kapribogyó

A tartármártáshoz aprítsuk fel a kapribogyót, keverjük el a tejföllel, majonézzel, mustárral.
A krumplit alaposan tisztítsuk meg, tegyük fel hideg sós vízben főni, főzzük puhára (forrástól számítva kb. 20-25 perc). Ha megfőtt vágjuk nem túl nagy darabokra. A zöldbab végeit csípjük le, vágjuk félbe, szintén sós, de forrásban lévő vízben blansírozzuk 4 percig, majd szedjük hideg vízbe.
Közepes méretű serpenyőben olvasszunk fel ujjnyi szelet vajat kevés olívaolajon, pirítsuk meg rajta a krumplit. Ha megpirult, adjuk hozzá a zöldbabot, forgassuk át párszor, hogy átmelegedjen. Keverjük össze a felaprított petrezselyemlevéllel, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
A halfiléről papírtörlőn itassuk le a nedvességet (legyen teljesen száraz), vágjuk nagyobb darabokra, sózzuk, borsozzuk. Hevítsünk fel egy szélesebb serpenyőt, öntsünk bele 2-3 evőkanálnyi olívaolajat.
Kezdjük el közepes lángon sütni a halszeleteket, 2,5 perc után fordítsuk meg őket (kis olajat locsoljunk a felső oldalukra), süssük tovább 2,5 percig. Fél perccel a sütés vége előtt adjunk ehhez is egy kisebb darab vajat, ha felolvadt kanalazzuk a halszeletekre. Ha bőrős filéket sikerül szereznünk, akkor a bőrös oldalával lefelé kezdjük a sütést, és csak a vége előtt kb. egy perccel, ha már aranybarnára pirult a bőre, és szinte a teljes vastagságban opálos, fehér a húsa, fordítsuk meg.

A bejegyzés trackback címe:

http://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr8614005288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.