Tonhalsteak mexikói babsalátával
2017. február 25. írta: charliefirpo1

Tonhalsteak mexikói babsalátával

Elsőre kicsit furcsának tűnhet a tonhal-bab párosítás, de nem kell megijedni, a bab nemcsak a  sertéssel, marhával működik. 15 perc alatt össze lehet dobni az egészet, egyszerű, és még egészséges is. A vörös tonhal ára ugyan kissé borsos, de ki lehet fogni néha akcióban is (pl. Auchan), én is így vettem nemrég.   

tonhalsteak-uj-2-kicsi.jpg

 

 

Hozzávalók (2-3 főre)

Egy vastagabb szelet vörös tonhalfilé (kb. 35-40 dkg),

Frissen őrölt fekete bors,

Nagy szemű tengeri só,

Olívaolaj

Saláta

Egy vörösbab konzerv,

Egy fehérbab konzerv,

Egy lilahagyma,

Egy avokádó,

6-8 szem olajban eltett szárított, vagy friss koktélparadicsom,

Egy jalapeno paprika,

Kis csokor bazsalikom,

Kis csokor koriander,

Kis csokor petrezselyem,

Fél citrom,

6 cl extra szűz olívaolaj,

Tengeri só,

Fekete bors

 

A salátához szűrjük le a babkonzerveket, 1-2 dl-t tegyünk félre a fehérbab levéből. Mossuk át a babot, tegyük tálba a felszeletelt hagymával, paradicsommal, jalapenoval együtt. Az olívaolajat rázzuk össze (kis zárt dobozban vagy üvegben) fél citrom levével, 1-2 evőkanálnyival a bab levéből, csipetnyi sóval, borssal. Öntsük a salátánkra, keverjük át. Közvetlen tálalás előtt szórjuk meg a felaprított zöldfűszerekkel.

A tonhalat mossuk le, töröljük szárazra. Sózzuk, borsozzuk, forró serpenyőben kevés olívaolajon oldalanként kb. 1-1,5 percig süssük (mérettől függően).

Szedjük tányérra a salátát, helyezzünk rá pár szelet avokádót. A tonhalat 1-2 cm-es szeletekre vágva tegyük a salátára, végül locsoljuk meg kevés olívaolajjal, citromlével.

 tonhalsteak-uj-1-kicsi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr6212184156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása