HURKAKOLBÁSZ
2013. január 16. írta: charliefirpo1

HURKAKOLBÁSZ

Inkább fényképes beszámoló lesz ez, nem kell túlmagyarázni, jó lett. Süssön mindenki hurkát meg kolbászt, azt kell ilyenkor!

hurkakolbász_tepsiben.jpg

Aki azért kíváncsi hogy szeretem...

Főzzünk meg fejenként 2-3 szem kifli burgonyát sós vízben, hámozzuk meg, törjük nagyobb darabokra. Egy nagy tepsibe tegyünk sütőpapírt, locsoljuk meg kevés olívaolajjal (?!), vagy dobjunk rá egy-két evőkanál disznózsírt, kenjük szét nagyjából. Tegyük rá a krumplit, szórjuk meg sóval, durvára őrölt fekete borssal, „maszatoljuk össze” a zsírral. Tegyük közé a hurkát meg a kolbászt ("szellősen"). Szúrjuk át őket hústűvel teljesen, több helyen. Az egyik sarokba halmozzunk fel nagy adag savanyú káposztát, amit előtte párszor átmostunk és kinyomkodtunk. Tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe, ahogy betettük, tekerjük is le egyből 180 fokra. Süssük kb. 50 percig, közben egyszer fordítsuk meg hurkát, kolbászt. A krumplit, káposztát néha locsoljuk meg a kisült zsírral.

hurkakolbász_nyers_3.jpg

hurkakolbász.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr635022537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása