Tökipompos, e!
2012. december 11. írta: charliefirpo1

Tökipompos, e!

Ennek is megörültem nagyon mikor kész lett. Egyszer már szerepelt, de ez jobb lett sokkal, szóval elkellmondanom.
A tésztába olívaolaj (nem is értem, mindegy) helyett kacsazsírt tettem. A feltétnél sem bohóckodtam, ment rá minden nyersen. Még egy kicsit több is, mert a gomba jó rá.
Plusz a ziccer, amit szintén nem értem miért hagytam ki múltkor, a tejföl. NA ez viszont egy kevés olívaolajjal, fokhagymával, borssal elég jó kis alapot ad, és ha megsült a pompos, a tetejére is tökéletes. Enném most is ha lenne.

legjobb pompos.jpg


Kellbele:
50 dkg liszt,
2 evőkanál olvasztott kacsazsír,
3 dl langyos víz,
1 zacskó porélesztő,
Fél evőkanál cukor,
Fél evőkanál só

Feltét
2 közepes fej csiperke, felszeletelve,
Kis darab füstölt kolbász, felszeletelve,
Ujjnyi vastag szelet füstölt tarja vagy zsírosabb comb, felkockázva,
Hegyes erős paprika, felszeletelve,
2 gerezd fokhagyma, lereszelve,
1 nagyobb fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve,
2 dl tejföl,
Fekete bors,
Teáskanálnyi olívaolaj,
Tengeri só,
Kacsazsír,
Nagy adag reszelt trapista

  1. A cukrot keverjük el langyos vízzel, futtassuk meg rajta az élesztőt.
  2. Közben szitáljuk a lisztet egy nagy tálba és keverjük el a sóval. A közepébe formáljunk lyukat, öntsük bele az élesztős vizet, szórjuk be a tetejét liszttel. Locsoljuk meg a felolvasztott zsírral, és gyúrjuk sima, rugalmas tésztává.
  3. Kelesszük duplájára, vegyük ketté. Egy nem túl nagy, kb. 20x30-as tepsit kenjünk ki kacsazsírral, és nyújtsuk bele a tésztát kézzel. A tetejét is kenjük meg vékonyan zsírral.
  4. A fokhagymát reszeljük le, keverjük össze a tejföllel, csipetnyi borssal, sóval, teáskanálnyi olívaolajjal és kenjük ezt is a tésztára.
  5. Szórjuk meg a sajt felével, helyezzük rá a gombát, hagymát, tarját. Sózzuk, borsozzuk, dobáljunk még rá a hegyes erősből, szórjuk rá a maradék sajtot, füstölt kolbászt. Ha maradt még egy kevés zsír locsoljuk meg vele, majd tegyük 220 fokos sütő alsó részébe 20-25 percre. Ha a teteje rendesen megpirult esetleg „nézzünk alá", ha ott is rendben van kész.

legjobb pompos 2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr554960520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása