Hotdog meg a coleslaw
2012. július 06. írta: charliefirpo1

Hotdog meg a coleslaw

Hotdogot csak tud már mindenki csinálni, nem? Virsli, meg kifli. Én személy szerint kölökkoromban azokra voltam rákkantva, aminél úgy melegítették fel a kéményvastag kiflit hogy felhúzták valami vasdarabra, a közepébe lett egy lik, amibe a mustárkecsöp meg a főtt virsli került. Ugye ezismegvan?
Pár éve reneszánszát élte nálam ismét, mindenféle kísérleteknek teret engedve. A favorit a baconos, sültvirslis, salátás nemistudommilyen volt akkortájt, grillezett baguettekkel persze. Aztán jódarabig hanyagolva lett, de most adódott a héten egy lehetőség Ricsinél hogy grill közelébe kerüljek, csak ki kellett használni no.
Esti sütögetéshez perfekt, 10 perc a hús, 10 perc a sali, persze ha az ember nem iszik mellette, mert akkor lehet kicsit tovább tart. Az egyszerűség jegyében jutott eszembe az agyonsztárolt coleslaw is, amit ugye magyarhonban leginkább majonézes káposztasalátának titulálhatunk.
Ennek jegyében vettem is hozzá káposztát (180 g-os Eisberg típusút) meg majonézt ósönben. Volt otthon még egy fehérhagyma, meg egy citrom, ők jöttek velem, még a virsli és kifli kérdést kellett megoldani. Ehhez, ha feszegetni akarjuk a gasztrosznobizmus alsó határait, akkor megvesszük a csomagolt hotdog nemistudom, zsömlét? Szóval amit az Ikeában is adnak ugye. Hámusz, négydarab. Nem olcsó, de az érzés, mastercard.
A virslit a grill jegyében cseréljük grillkolbászra, mustár kecsöp mindig van egy tisztességes hűtőben szóval ezzel meg is lennénk.
Már csak egy jó tűz kell, amire rádobhatjuk azt kolbászt (virslit), ropogósra sütjük, mellette meg közben megpirítjuk a félbevágott zsemléket.

parázs.jpg
A coleslawhoz felkarikázzuk lehetőség szerint minél vékonyabbra a fehérhagymát, löttyintünk rá egy kis fehérborecetet, összekeverjük a káposztával, megszórjuk egy csipet sóval, összekeverjük a majonézzel, tejföllel, mondjuk fele-fele arányban és végül meglocsoljuk fél citrom levével.

hotdog.jpg
Perfekt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr364631964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása