Paradicsomos rizottó
2011. június 22. írta: charliefirpo1

Paradicsomos rizottó

Szintén a pofonegyszerű sorozathoz. Egyszerű, gyors (tényleg!), kurvafinom. Lehetne még ragozni de ez lenne a lényege a dolognak.
 
Kellbele (4 főre):
 
 
40dkg koktélparadicsom, félbe vágva
4-5 nagyobb bazsalikomlevél
3 gerezd fokhagyma, vékonyra szelve
1 szárított chili
1 evőkanálnyi balzsamecet
Olívaolaj
1 kávéskanálnyi szardellapaszta, vagy 3 szardellafilé
Frissen őrölt fekete bors
Parmezán
 
Elkészítjük a fehér rizottót. Ha kész lefedjük, öt percig pihentetjük.
Közben egy szélesebb serpenyőben 4-5 evőkanálnyi olívaolajat melegítünk. Kis lángon egy-két perc alatt megpirítjuk a fokhagymát, szardellapasztát, chilit, vigyázva hogy a fokhagyma meg ne égjen. Rászórjuk a paradicsomokat, feljebb vesszük a lángot. További egy percig pirítjuk folyamatosan keverve. Ráöntjük a balzsamecetet. Megvárjuk hogy kissé elpárologjon (fokozatosan veszít az ecetes illatból) majd rátépkedjük a bazsalikomleveleket is.
A rizottót a paradicsomhoz adjuk, párszor átforgatjuk. Parmezánforgáccsal, néhány bazsalikomlevéllel frissen őrölt feketeborssal megszórva, pár csepp olívaolajjal meglocsolva lesz igazán jó.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr313006977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása