Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

fastfood

Próbálkozásaim a gasztronómiában. Többnyire enyhén ittasan, de vidáman!

Hirdetés

Friss topikok

Blogajánló

Címkék

alaplé (1) alma (2) almásrétes (1) amérika (1) amur (1) angol ételek (4) arab kaja (1) ázsiai (20) bab (10) bableves (1) baguette (1) balaton (1) Balaton (1) barack (1) bárány (14) bazsalikom (1) bbq (1) bogrács (1) borjú (3) borsikafű (1) borsó (1) brassói (1) brokkoli (4) burgundi (1) camembert (1) cékla (1) chilli (1) chorizo (1) ciabatta (1) cider (1) citrom (8) csicseriborsó (6) csili (1) csirke (57) csirkemáj (1) csirkemell (2) csirkepaprikás (1) csirkeszárny (3) csokitorta (2) csokoládé (3) csülök (1) cukkíni (5) curry (2) desszert (6) desszertek (34) dió (1) egytál (6) előétel (1) eper (3) erdei gomba (1) erdei gyümölcs (1) ételek (5) étterem (3) évi (1) falafel (1) fánk (1) fasírt (2) fastfood (1) fenyőmag (2) fogas (1) főzelék (2) főzelékek (10) francia (2) francia ételek (9) frankfurti (1) füge (1) fűszersó (1) fűszervaj (1) garnéla (8) gluténmentes (3) gnocchi (3) gomba (14) gombóc (1) görög (1) görög ételek (8) grill (9) grillétel (1) guacomole (1) gyors (2) hagyma (1) hal (19) halászlé (1) hamburger (3) hátszín (1) házitészta (1) hideg (1) hotdog (1) hummusz (1) hurka (1) hurkakóbász (1) húsgombóc (1) húsvét (5) húsvéti ételek (1) indiai ételek (6) india ételek (1) jamaica (1) juhtúró (1) kacsa (12) kacsamell (1) kagyló (1) kakaó (1) kalács (2) kánikula (1) kapor (1) káposzta (3) karácsony (10) karaj (2) karfiol (2) kecskesajt (2) kedven (1) Kedvenc (1) kedvenc (264) keksz (2) kenyér (8) képek (1) kínai (1) kistücsök (1) koktélok (1) kolbász (5) koriander (2) krémsajt (1) krumpli (7) krumplifőzelék (1) krumplipüré (1) kukorica (1) laposkenyér (1) lazac (3) lencse (1) levelestészta (1) leves (4) levesek (28) libamáj (1) magyar konyha (33) máj (6) majonéz (1) mák (1) marha (30) marhanyak (1) marsala (1) mártás (1) medvehagyma (1) meggy (1) meleg italok (1) mexikó (2) mexikói ételek (1) mozarella (1) muffin (2) mustár (1) nokedli (1) nudli (1) olasz (5) olasz ételek (59) oldalas (1) osztrák (1) pác (1) pácok (1) padlizsán (8) padlizsánkrém (1) paella (1) palacsinta (3) panír (1) paprika (1) paradicsom (23) párolt káposzta (1) pesztó (1) petrezselyem (1) pisztráng (3) pizza (4) pogácsa (1) póréhagyma (1) pulyka (3) quiche (1) ragu (2) raguk (13) rajongói sarok (1) rakott (1) rakottkel (1) rántott (1) rántotta (1) rántotthús (1) ravioli (4) reggelik (6) rétes (1) rizottó (14) rizs (13) rozmaring (1) sajt (3) sajtmártás (1) sajtok (1) sajttorta (2) saláta (7) saláták (6) serés (1) sertés (28) sonka (4) sörmellé (1) spagetti (3) spanyol ételek (6) spárga (3) spenót (2) steak (6) sültkrumpli (1) sütemény (5) süti (8) sütőtök (2) szarvas (2) szegy (1) szendvics (4) szendvicset is tudok (1) szilveszter (1) taco (1) tarhonya (2) tarja (1) tartár (1) tatárbifsztek (1) tej (1) tejföl (1) tejszín (1) télikaja (1) tengeri herkentyű (1) tepsiskaja (1) tészta (50) tésztában sült (3) tintahal (1) tojás (6) tojásos nokedli (1) tokány (2) tökipompos (1) töltött csirke (1) tonhal (4) tortilla (1) túró (5) túrógombóc (1) túrótorta (1) újév (1) újévi ételek (1) ünnepek (7) vad (1) vanília (1) vegetárianus (1) vegetáriánus (25) vörösáfonya (1) yorkshire pudding (1) zöldborsó (3) zöldfűszerek (1) Címkefelhő

Tojásos nokedli

2011.04.24. 15:50 :: charliefirpo1

 Nem emlékszem mikor ettem utoljára, sütni meg még nem sütöttem pedig nem egy atomfizika. Mindig elintéztem azzal hogy száraz tésztát főztem és azzal kevertem el a tojást meg még esetleg ha olyanom volt akkor megszórtam ezzelazzal.

Minap a karajon meg megláttam azt kedvem támadt kipróbálni. Meg közben kiderült hogy Évi nagy kedvence.
A kacsazsír egy múltkori, igenjól sikerült kacsacombsütés maradéka volt. A salátához meg sima ecetet akartam használni de szerencsére elfogyott így almaecet került bele végül.
 
Kellbele (3-4 főre):
 
Nokedli
40 dkg liszt
10 dkg búzadara
Egy evőkanál olívaolaj
2 tojás
1,5 dl langyos víz
 
Rántotta
4 felvert tojás
1 zöldhagyma, vékonyra szeletelve
5 dkg húsos szalonna, vékonyra szeletelve
Kacsazsír
Frissen őrölt fekete bors
Tengeri só
 
Ecetes saláta
Két-három nagymaréknyi fejessaláta levél
Másfél evőkanálnyi almaborecet
Fél evőkanálnyi cukor
Csipetnyi tengeri só
1-1,5 dl víz
 
Italmellé: Légli Rozé
Zenemellé: Zaz – Insinuendo
 
A nokedlihez 40 dkg liszttel elkeverünk egy csipetnyi sót, a búzadarát, közepére ráütjük a tojást, meglocsoljuk olívaolajjal és némi vizet hozzáadva nokedli állagúra keverjük. Vizes tányéron késsel lobogó sós vízbe szaggatjuk. Addig főzzük ameddig fel nem jönnek. Leszűrjük, pohárnyit félreteszünk főzővízből.
A salátához a leveleket megmossuk, lecsepegtetjük majd nagyobb darabokra szaggatjuk. Az öntethez elkeverjük az ecettel a cukrot, sót, végül vízzel hígítjuk. A salátaleveleket megforgatjuk benne, hűtőbe tesszük tálalásig.
Magas falú serpenyőben két evőkanálnyi kacsazsíron megpirítjuk a szalonnát, tányéron hagyjuk lecsepegni. A tojást enyhén felverjük, sózzuk, a serpenyőbe öntjük, összekeverjük. Fél perc után hozzáadjuk a nokedlit (ha közben összeállt volna a főzővízből fel lehet lazítani), kis zsírt locsolhatunk még rá, majd összesütjük.
Ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
Megszórjuk pirított szalonnával, hagymaszeletekkel, és a hideg ecetes salátával jól bezabáljuk..  

Szólj hozzá!

Címkék: kedvenc tojásos nokedli magyar konyha

A bejegyzés trackback címe:

http://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr702852086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.